- 3 alma
- 1kg csirkemell
- só
- bors
- grill v. egyéb fűszer
- bor (fehér száraz lehetőleg)
- 1 hagyma
Almákat meghámozod, csíkokra vágod, hagymát felkockázod, csirkemellet is vékony csíkokra szeleteled, majd grillfűszerrel szépen megszórod, hagyod állni.
Hagymát kezd el pirítani, majd add hozzá a csirkemell csíkokat. Addig pirítsd, amig mind a 2 oldala a húsnak enyhén meg nem pirul, majd add hozzá az almát is. Hagyad pár percig az egészet pirulni (keverges közben), öntsd fel annyi borral, h majdnem ellepje, add hozzá a sót és borsot (ízlés szerint). Közepes lángon addig forrald, amíg szinte az összes bor el nem párolgott.
Tálald salátával, savanyúsággal, körettel, vagy amivel szeretnéd.