Csirkefasírthoz:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg főtt csicseriborsó (vagy 1 konzerv)
- 7 dkg puha vaj
- 2 tojás fehérje
- 3 duci fokhagymagerezd
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 tk őrölt koriander
- só, bors
- 7 dkg szezámmag
Spenóthoz:
- 0.5kg spenót
- 1 fokhagyma
- 1/4 hagyma
- 4 kanál liszt
- max. 0.5 liter tej
- ecet ízlés szerint
- Só, víz, olaj
Két receptből lett ez a finomság összegyúrva, egyenlőre kísérleti fázisban van, a héten fogom megcsinálni. A fasírtot tessék ráképzelni a képre.
Spenót:
Spenótot vízzel, 1 gerezd fokhagymával, 1/4 hagymával összeturmixolom.
Beleöntöm egy fazékba és felöntöm vízzel. Megsózóm, ha elkezd forrni egyből leveszem.
Olajon pirítok lisztet. Felöntöm hideg tejjel, összekeverem, de nem szabad visszatenni a tűzre, mert megcsomósodik.
Ezt a lét szépen kavargatva hozzáadom a spenóthoz, hogy sűrítsem. A végén még lehet hozzáadni tejet. Végén ecettel ízesíteni(2 kanál), ízlés szerint.
Csirkefasírt:
Összeöntünk és összedarálunk mindent, szezámmagba belehempergetjük, és mehet a sütőbe 40 percre 200°C-on.