- 1 tk oliva olaj
- 1 hagyma, elkockázva
- 1 fokhagyma, szétnyomva
- 1 tk szárított oregánó
- 500g darált csirke(mell)
- 50g zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 400g felaprított paradicsom
- 300ml vízben feloldott csirkeleveskocka
- 2 ek paradicsompüré
- 3 ek száraz fehérbor
- 100g apró gomba, feldarabolva
- só
- bors
Melegítsd fel az oliva olajat egy kis edénykében, és add hozzá a hagymát, fokhagymát, és 1 ek vizet.
Fedd le, és főzd alacsony lángon 5 percig, amíg megpuhul.
Rakd az oregánót, a csirkét, a zsemlemorzsát, a tojást és a fűszereket egy tálba a megfőtt hagymákkal.
Jól keverd össze, és csinálj belőle 20 kisebb gombócot vizes kézzel.
Tedd a maradék hozzávalót egy közepes edénybe, kevergesd míg el nem kezd forrni.
Utána add hozzá a csirkegolyókat, és ízléstől függően sót,borsot, vagy még fűszert, és pici láng mellett 40 percig főzt, és néha kevergesd.
Ha megvagy, akkor teljes kiőrlésű tésztára lehet kiszedegetni, és kész!