A következő receptet Alexandra küldte be nekünk:
- 250g zsírszegény túró
- 4 nagy szelet csirkemell
- 3-4 szál újhagyma
- majoranna
- petrezselyem
- szárnyas fűszer
- 2 fej vöröshagyma
- kevés olivaolaj
A csirkemelleket kiklopfolom, majd beszórom a szárnyas fűszerrel. A hagymát és a kisebb csokor petrezselymet összeaprítom, majd hozzákeverem a majorannás túróhoz. Ezt a túrót beletöltöm a csirkeszeletekbe, ha kell összetűzöm fogpiszkálóval, de alapvetően nincs szükség rá, nem folyik ki a túró. Forró, nagyon kicsi (extra szűz oliva-) olajba belerakom, s mindkét oldalát átsütöm egy kicsit egy serpenyőben. Ezután a vöröshagymát szélesebb karikákra felvágom, majd kibélelem vele a serpenyőt, s ráhelyezem az átsütött töltött csirkét. Kevés vizet aláöntök, majd lefedem egy fedővel, s kisebb lángom átpárolom. Néhány perc alatt kész, mire a hagyma is szépen összefonnyad levehetem, az egészet s kirakom egy tányérra vagy tálba, amit lefedek fóliával, hogy a hagyma meg a csirke összeérjen. Kb 10 perc után tálalható, a hagymát is érdemes mellérakni, úgy a legfinomabb. Tényleg nagyon jó!