- 4 szelet bélszín
- 3 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 250 ml tejszín
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál mustármag
- 1 teáskanál citromlé
- só
- őrölt bors
- 2 evőkanál olívaolaj
A bélszínszeleteket durvára őrölt borssal szórjuk meg, majd olívaolajjal kenjük be mindkét oldalukat és fél napra tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják. Egy kis lábasba öntsük a tejszínt, tegyük bele a kétféle mustárt és a mustármagot, majd forraljuk pár percig. Ha már besűrűsödött, sóval, őrölt borssal, citromlével, összevágott petrezselyemzölddel és felkarikázott újhagymával ízesítsük. A bélszínszeleteket tegyük felhevített serpenyőbe, majd közepes hőmérsékleten mindkét oldalukat süssük 3-3 percig. A sütés időtartamát változtathatjuk, aszerint, hogy mennyire átsülve szeretnénk a húst elfogyasztani. Tálaljuk a szeleteket nagy tányérra, csorgassunk köré a mustáros mártásból, körítsük párolt zöldbabbal és sült paradicsommal.
(A kép csak illusztráció)