- 1 kg savanyú káposzta
- 1 fej káposzta
- 1 hagyma,
- 60 dkg csirkemell,
- olivaolaj
- 2 kanál teljes kiőrlésű liszt,
- 10g rizs
- tejföl
- 2 db tojás,
- 2 fokhagyma,
- bors,
- pirospaprika
- majoranna,
- só
A rizst félig megfőzzük! A húst ledaráljuk, belekeverjük a rizst, a tojásokat, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymákat. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, fűszerpaprikával, majoránnával majd alaposan összekeverjük. A húsokat káposztalevélbe töltjük. Az aprókáposztát beletesszük egy lábosba ráültetjük a gombócokat, tetejére pedig megint savanyú káposztát, és kis pirospaprikát. Annyi vizet töltünk alá, amennyi épp ellepi. Kis lángon fedő alatt főzzük.
Amikor a hús megpuhult a gombócokat kiszedjük, félretesszük, tálalásig melegen tartjuk. Az aprókáposztát tk. lisztes olivaolajjal besűrítjük. Kiforraljuk, ha szükséges utóízesítjük.