- 2 db csirkemell
- 15 dkg juhtúró
- 1 hagyma
- 2 csokor kapor
- 2 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk ételízesítő por
- só
- (2 szál reszelt sárgarépa.)
Akárhogy is kerestem, ehhez nem találtam képet, majd ha megcsinálom akkor lefényképezem.
A csirkemelleket akkora darabokra vágjuk, mintha pörköltet főznénk. A hagymát is felaprítjuk. A forró olajon üvegesre fonnyasztjuk a hagymát, majd a tűzről lehúzzuk, gyorsan belekeverjük a pirospaprikát és az ételízesítőt. Ráöntünk egy evőkanál vizet, majd beletesszük a csirkemellet. A serpenyőt a lángra visszahúzzuk, és a hús fehéredéséig kevergetve pirítjuk. Aláöntünk fél pohárka vizet, beleszórjuk a finomra aprított kapor felét, és fedő alatt 10 percig főzzük. Végül a fedőt levesszük, elpárologtatjuk a fölösleges levet, elosztjuk rajta a darabokra morzsolt juhtúrót és a megmaradt kaprot. Fedő alatt hagyjuk állni 10 percig, csak ezután tálaljuk. A reszelt sárgarépával és kevés friss kaporral meghintve rizzsel tálaljuk.