- 2 ek olaj
- 1 hagyma, feldarabolva
- 1 fokhagyma, feldarabolva
- 2 szem kardamon, összetörve
- 1/2 tk kurkuma
- 1/2 tk őrölt kömény
- 1/2 tk őrölt koriander
- 1/2 tk só
- 1 ek paradicsompüré
- 2 csirkemell
- 100ml kókusztej
- 5-7 kesudió, vagy mandula
- 1 cm friss gyömbér, meghámozva, és lereszelve.
- (csipet indiai fűszerkeverék)
- (chillipor, vagy paprika)
Na ezzel a recepttel jól megszenvedtem mire találtam egy normálisat...pedig elég népszerű étel!
Na de nem hisztizek, íme:
Olajat felhevíted, és beleszórod a hagymát, a fokhagymát, és a chillit(opcionális). Közepes lángon 5 percig sütöd.
Rakd bele a kardamont, a kurkumát, a köményt, a koriandert és a sót. Keverd meg, majd mehet bele a paradicsompüré is. Vedd lejjebb a lángot, és 5-6 percig rotyogtasd a csirkét kevergetés mellett.
Mandulát, vagy kesudiót reszeld bele, és adj hozzá kb. 2dl forró vizet. 7 percig főzd.
Add hozzá a gyömbért, és az indiai fűszerkeveréket(ha van).
Rizzsel tálaljuk!