- 4 szelet pulykamell
- 2 teáskanál curry
- 50 dkg hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3 dkg sütőmargarin
- 3 evőkanál csípős mustár
- 20 dkg túró
A pulykamellszeleteket megmossuk, szárazra töröljük, mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, és megszórjuk curryvel. A hagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.
Serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és a pulykamellszeletek mindkét oldalát szép pirosra sütjük benne. Kiszedjük, és melegen tartjuk. A hagymát forrásban lévő vízbe dobjuk, és 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, beletesszük a visszamaradt zsiradékba, és állandóan kevergetve kb. 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a mustárt, összekeverjük, és ismét kb. 5 percig sütjük. A túrót rámorzsoljuk a hagymára, jól összekeverjük, és még egyszer felforraljuk. A melegen tartott húst tányérra tesszük, a hagymával körítjük, petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Hagymás pulykamell
2010.07.23. 11:54 :: Soni
Szólj hozzá!
Címkék: túró mustár curry pulykamell petrezselyem hgyma sütőmargarin
A bejegyzés trackback címe:
https://gyuroskaja.blog.hu/api/trackback/id/tr562170699
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.