1 adag
- 30dkg rizs
- 4 csirkecomb, vagy csirkemell ugyanannyi
- 1 gyömbérgyökér
- só
- 1 kiskanál köménymag
- 2 szegfűszeg
- 1 kis fahéj
- 1 nagyobb hagyma
- 10dkg vaj
- 1 kiskanál pirospaprika
- 3 szem kardamonmag
- 1 mokkáskanál sáfrány
- 3dkg mandula
- 3dkg mazsola
- (salátalevél)
- (uborkaszeletek)
A rizst megmosom, majd kb. 15 percig előfőzöm.
A csirkét feldarabolom, majd annyi vízben ami ellepi, felteszem főni. Darabolt gyömbérrel, sóval, köménnyel, szegfűszeggel és fahéjjal ízesítem.
A hagymát felszeletelem, a vajban megpirítom, hozzáadom a megfőzött csirkedarabokat és pár percig tovább pirítom. Beleöntök egy kis csirkelevet, beleteszem a pirospaprikát, a kardamont, és kevés vízben elkevert sáfrányt. Végül hozzákeverem az előfőzött rizst. Fedő alatt az egészet addig párolom, amíg a rizs teljesen megpuhul. Ekkor hozzákeverem a pirított mandulát és a mazsolát is.
Opcionálisan zöldsalátalevélben lehet tálalni, és uborkaszeletekkel díszíteni.
Indiai Pulao csirkésrizs
2010.07.22. 16:07 :: Soni
Szólj hozzá!
Címkék: saláta hagyma uborka mandula mazsola rizs gyömbér csirkemell vaj só sáfrány fahéj köménymag szegfűszeg pirospaprika kardamon
A bejegyzés trackback címe:
https://gyuroskaja.blog.hu/api/trackback/id/tr682168954
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.