- 6 csukafilé
- 300 g burgonya
- 1 szál póréhagyma
- 200 g sárgarépa
- 2 evőkanálnyi paradicsompüré
- 1 csokor kapor
- 2 evőkanál olaj
- 100 ml fehérbor
- 200 g tejföl
- bors
- só
A sütőt melegítsük elő 175 fokra, légkeverés esetén 155 fok is elegendő. A halfiléket alaposan sózzuk be, majd daraboljuk fel. A póréhagymát szintén tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel. A sárgarépát és a burgonyát pedig pucolás után szeleteljük fel.
Vegyünk elő egy tűzálló tálat, és kenjük ki. Majd rétegesen töltsük fel burgonyával, répával, hagymával és a hallal. Ha elkészült a rakás öntsük rá az összes bort, és csorgassunk rá két evőkanálnyi olajat is. A kaprot mosás után aprózzuk fel, majd sóval és borssal együtt szórjuk a rakásra, így ízesíthetjük. Végül tegyük be a sütőbe, ahol körül belül 35 perc alatt elkészül a rakott hal. Miközben sül az étel a paradicsompürét összekeverhetjük a tejföllel, így készítve mártást, melyet az étel mellé köretként tálalhatunk.
Erről sajna nem találtam képet.