- 1 ek olaj
- 2 vöröshagyma, darabolva
- 1 tk őrölt kurkuma
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- 500g csirkemell, felkockázva
- fél liter víz
- csirkeleves kocka
- 250g szárított sárgabarack, félbevágva
- 25g mandula, felaprítva, vagy feldarabolva
- koriander (opcionális)
- teljes kiőrlésű kuszkusz, vagy rizs
Fél liter vizet rakj fel főni, és rakd bele a leveskockát.
Melegítsd az olajat egy közepes serpenyőben, és 3-4 perc alatt puhítsd meg a hagymát. Add hozzá a fűszereket, és a csirkét, majd kevergesd. Utána add hozzá a másik fazékból a csirkeleves alapot. Fedd le, és hagyd rotyogni 15 percig, néha megkevergetve. Add hozzá a barackokat, és újra 15 percig hagyd lassú tűzön főni. Kevergesd meg, aztán még 10 perc neki, egészen addig míg meg nem puhult a barack és a csirke, és a szósz össze nem főtt. (összesen 40 perc)
Utána rakd ki tányérbe, és hintsd meg a mandulával. Díszítésnek friss feldarabolt koriander mehet, és köretként teljes kiőrlésű kuszkusz, melyre előtte friss citromlét csavartunk!