8 (alsó csirkecomb)
3,5 dl tej
20 dkg kókuszreszelék
1 mokkáskanál orölt gyömbér
1 mokkáskanál kurkuma
1 fej hagyma
1/2 hegyes csípos zöldpaprika
2 dl tyúkhúsleves (kockából)
A húst elozo este megmossuk, lecsepegtetjük, porcelántálba tesszük, leöntjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a gyömbért és a kurkumát. Lefedjük, és egy éjszakán át a hutoszekrényben érleljük.
A hagymát megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A csípos paprikát megmossuk, vékony karikákra vágjuk. Másnap a húst és a páclét mindenestol áttesszük egy lábasba, hozzáadjuk a hagymát, a tyúkhúslevest, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve, szelíd tuzön puhára pároljuk. Levét suru mártássá fozzük. Elomelegített mély tálba szedjük, a tetejét megszórjuk a csípos paprikával. Párolt rizzsel kínáljuk.