- 40dkg pulykamellfilé
- őrölt fehér bors
- 2+1 citrom
- 2 ek olivaolaj
- 2 alma
- 1 ek ecetes torma
- 30dkg cékla
- só
- 1-2 tk-nyi cukornak megfelelő édesítő
Ujjnyi csíkokra vágd a pulykamellet,körbe sózd,borsozd,szórd be reszelt citromhéjjal. Csorgasd rá az olajat és 2 citrom levét. Fél órát hagyd állni. Közben az almákat mosd meg, hámozd meg, kevés vízben párold puhára. Melegen törd át és annyi ecetes tormával keverd el, hogy pikáns legyen. A céklákat káposzta reszelőn reszeld le, ízesítsd citromlével, sóval, édesítővel.A citromos húst tedd egy felforrósított serpenyőbe és nagy lángon rázogatva süsd,amíg megpuhul és megpirul.Egy tálon rendezd el a húst a kétféle köret kíséretével,és tálalhatod.
Kép sajna nincs hozzá, de tervezem, hogy megcsinálom a hétvégén, úgyhogy lehet lesz!