- 40 dkg csirkemell
- 4 dkg fetasajt
- só
- tk olivaolaj
- kevés oregano
- kakukkfű
- bazsalikom
- 20 dkg burgonya
- 5 dkg lilahagyma
- 1dl jogonéz/salátaöntet
- 2 dl joghurt
- fél citrom leve
- ízlés szerint mustár
- őrölt bors
- kevés só
A csirkemell mindkét oldalát rostlapon átsütjük (ha nincs rostlapunk, teflon serpenyőben). Ezután megszórjuk a fűszerekkel. Rárakjuk a fél centi vékony szeletre vágott fetasajtot, úgy, hogy a szélén egy kevés a hússzeletből is kilátszódjon. Előmelegített sütőben tizenöt perc alatt készre sütjük.
A héjában megfőzött, majd meghámozott burgonyát és a hagymát felkockázzuk. Jogonézt kikeverjük a fűszerekkel, majd a joghurttal elegyítjük. Ha az nincs otthon, akkor másmilyen öntet is megteszi. Összekeverjük a kockára vágott burgonyával és hagymával. Végül fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.