- oliva olaj
- 3 csirkemell feldarabolva
- só
- bors
- 1 fokhagyma
- 1 tk mustár /fűszererezett mustár a legjobb/
- 1 közepes alma
- 2 ek almaecet
- 3 marok zsenge spenót
A csirkehúst megmossuk, feldaraboljuk, sóval és feketeborssal fűszerezzük. Olajat hevítünk, ezen a húst 5-6 percig pirítjuk minden oldalon. Ha kész, tányérra tesszük, melegen tartjuk. Ugyanabba a serpenyőbe beletesszük a feldarabolt fokhagymát, a mustárt, az ecetet és meghámozott és feldarabolt almákat. Felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon kevergetve főzzük kb. 5 percig. A húst hozzáadjuk, és kb. 3 percig együtt főzzük. Beletesszük a zsenge spenótot is, és még 1-2 percig kevergetve pároljuk. Köretnek ízléstől és diétától függően rizst vagy zöldséget adunk.