- 1 kg filézett csirkemell
- 2-3 fej gomba
- 1 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál mustár
- 10dkg reszelt sajt
- 1 fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- petrezselyem
- 2 dl tejszín
- oliva olaj
Kétféleképpen lehet megtölteni a csirkét, attól függ ki hogyan szereti!
1: Késsel mélyedéseket vágunk bele, mintha táskát akarnánk belőle csinálni. Alakítsuk jó nagyra, hagy férjen bele sok töltelék. Tehát meg is töltjük a lyukakat gazdagon, majd egy fogvájóval biztosítjuk.
2: Kiklopfoljuk a csirkét, belerakjuk a tölteléket, és összehajtjuk. Utána a nyílásait összeklopfoljuk, és így nem esik szét. Ebben az esetben a fűszerezést a klopfolás után csináljuk!
Töltés módjától függően sózzuk, borsozzuk a csirkemelleket és félrerakjuk, míg a tölteléket kikeverjük.
Nagyon apróra vágva tálba kerül a gomba, a fokhagyma, a petrezselyem, majd rá a tojás, a mustár és némi só. Ezt összekeverjük, majd hozzáadjuká a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát, majd beletömjük a csirkemellbe, és hagymakarikákat pakolunk rájuk. A tepsibe oliva olajat teszünk, amibe belepakoljuk a melleket, és ráöntjük a tejszínt, majd lefóliázzuk. Amikor majdnem átsült a hús, levesszük a főliát és sütjük még egy picit, hogy színt is kapjon az étel. Ínyencek(és nem diétázók) baconba is tekerhetik, ahogy a képen látni!