Gyúrós Kaják

Gyúrós kaják összeszedve mindenféle forrásból

Küldj receptet vagy receptről képet!

A következő emailcímre: gyuroskaja@gmail.com

Címkék

áfonya (1) alma (7) almaecet (2) ananász (2) ásványvíz (2) aszaltszilva (1) bab (2) babérlevél (1) bambusznyárs (1) banán (4) barack (1) bazsalikom (3) bélszín (1) birsalma (1) bor (1) bors (55) borsó (1) brokkoli (2) burgonya (1) búzadara (1) cayenne (1) cékla (1) chilli (2) chillipaprika (1) citrom (18) csicseriborsó (1) csirke (3) csirkecomb (2) csirkemell (64) csirkemellszelet (1) cukkini (3) curry (4) desszert (4) diétás (8) dijoni (1) dió (2) ecet (2) édesítő (7) édesítőszer (12) édeskömény (1) egyéb (6) eper (1) erőspaprika (2) ételízesítő (7) fahéj (8) fehérbor (7) fehérbors (3) fehérjepor (14) fetasajt (1) főétel (16) fokhagyma (34) fokhagymakrém (1) fokhagymapor (1) füge (1) fűszer (5) fűszerkeverék (2) fűszerpaprika (2) gomba (5) gyömbér (8) gyros fűszer (1) gyűjtemény (1) gyümölcs (1) hagyma (40) hal (3) hgyma (1) joghurt (5) jogonéz (1) juhtúró (1) kakaó (2) kakukkfű (5) kapor (4) káposzta (3) kardamon (2) karfiol (4) kelbimbó (1) kelkáposzta (1) kenyér (2) kesudió (1) kígyóuborka (1) kókusz (2) kókuszreszelék (2) kókusztej (2) kömény (4) köménymag (1) koriander (4) krumpli (8) kukorica (1) kurkuma (3) kuszkusz (2) lenmagolaj (2) leves (1) leveskocka (8) lilahagyma (4) lime (2) liszt (16) majonéz (2) majoranna (7) majoránna (1) mandula (6) margarin (1) márványsajtkrém (1) mazsola (8) mexikói szósz (1) méz (8) mogyoró (4) mogyoróvaj (4) mozarella (1) mozzarella (1) mustár (15) mustármag (1) narancs (1) narancsdzsem (1) nektarin (1) nemgyúrós (1) olaj (53) oliva (1) olivabogyó (2) olivaolaj (1) oregánó (5) őszibarack (1) pác (1) padlizsán (1) paprika (11) paradicsom (16) paradicsomlé (1) paradicsompüré (3) paradicsomsűrítmény (2) parmezán (2) petrezselyem (16) pirosarany (1) pirospaprika (10) porcukor (1) póréhagyma (2) pudingpor (1) pulykamell (3) répa (7) rikotta (1) rizs (10) rukkola (1) sáfrány (2) sajt (15) saláta (4) sárgabarack (1) sárgabaracklekvár (1) savanyúkáposzta (1) (76) sör (1) spenót (2) sütőmargarin (1) sütőpor (3) szardella (1) szárított (1) szárnyasfűszer (3) szegfűbors (1) szegfűszeg (2) szerecsendió (3) szezámmag (3) szezámolaj (1) szódabikarbóna (2) szódavíz (1) szójakocka (1) szójamártás (1) szójaszósz (4) szósz (1) tabasco (1) tárkony (1) tej (15) tejföl (23) tejszín (7) tojás (40) tojásfehérje (1) tőkehal (1) tökmag (1) tonhal (5) tonhalkonzerv (1) torma (1) tortilla (1) túró (17) uborka (4) újhagyma (3) vaj (14) vaníliaaroma (5) vaníliarúd (1) vegeta (1) vöröshagyma (4) worchestershire (1) zabliszt (3) zabpehely (16) zöldpaprika (1) zöldség (3) zselatin (1) zsemlemorzsa (4) Címkefelhő

Linkblog

Gazdagon töltött csirkemell

2010.08.17. 12:55 :: Soni

- 1 kg filézett csirkemell
- 2-3 fej gomba
- 1 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál mustár
- 10dkg reszelt sajt
- 1 fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- petrezselyem
- 2 dl tejszín
- oliva olaj



Kétféleképpen lehet megtölteni a csirkét, attól függ ki hogyan szereti!
1: Késsel mélyedéseket vágunk bele, mintha táskát akarnánk belőle csinálni. Alakítsuk jó nagyra, hagy férjen bele sok töltelék. Tehát meg is töltjük a lyukakat gazdagon, majd egy fogvájóval biztosítjuk.
2: Kiklopfoljuk a csirkét, belerakjuk a tölteléket, és összehajtjuk. Utána a nyílásait összeklopfoljuk, és így nem esik szét. Ebben az esetben a fűszerezést a klopfolás után csináljuk!

Töltés módjától függően sózzuk, borsozzuk a csirkemelleket és félrerakjuk, míg a tölteléket kikeverjük.
Nagyon apróra vágva tálba kerül a gomba, a fokhagyma, a petrezselyem, majd rá a tojás, a mustár és némi só. Ezt összekeverjük, majd hozzáadjuká a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát, majd beletömjük a csirkemellbe, és hagymakarikákat pakolunk rájuk. A tepsibe oliva olajat teszünk, amibe belepakoljuk a melleket, és ráöntjük a tejszínt, majd lefóliázzuk. Amikor majdnem átsült a hús, levesszük a főliát és sütjük még egy picit, hogy színt is kapjon az étel. Ínyencek(és nem diétázók) baconba is tekerhetik, ahogy a képen látni!

Szólj hozzá!

Címkék: olaj tojás vöröshagyma gomba sajt tejszín mustár fokhagyma bors főétel csirkemell zsemlemorzsa majoránna petrezselyem

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuroskaja.blog.hu/api/trackback/id/tr222227835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása