- 70 dkg csirkemell, ujjnyi csíkokra vágva
- 2 ek mustár
- 2 ek akácméz
- durvára őrölt színes bors
- só
- szezámmag
- 1 dl fehérbor(félédes, ízdús)
- hosszúszemű rizs
- mazsola
- fahéj
Csirke pác: összekevered a mustárt, a mézet, és a bor 3/4-ét maradék borba külön beáztatod a mazsolát. Ízesíted a pácot pici őrölt borssal és sóval. Ebbe beleforgatod a csirkemellcsíkokat és pár órára hűtőbe teszed, hogy a pác átvegye az ízet. Legjobb ha estére berakod, reggel kiveszed, és frissen kisütöd!
Mindez után a csirkemellet jénai edényben 180 °C-on előmelegített sütőben 10 percig sütöm, aztán meghintem szezámmaggal és további 15 percre még berakom.
Rizst közbe megfőzöm, amibe beleforgatom a mazsolát, és kis fajéjjal meghintem.