- X db tojás
- pici olivaolaj,
- 1 nagy hagyma
- 1 púpos kanál pirospaprika
- (piros arany)
- fél pohár tejföl
- só
Halálegyszerű recept lesz a téma most, a tojáspörkölt! Én igazándiból "köretnek" eszem, roston kis csirkehusival, de jól jön a változatosság néha, ha nem akarsz annyi csirkét enni!
Elkészítésének egyszerűsége vetekszik a pirítóséval!
Tojásokat megfőzöd keményre, közbe serpenyőbe az apróra feldarabolt hagymát olajon üvegesre pirítod, és belerakod a pirospaprikát, illetve a pirosaranyat, ha erősen szereted. Tűzről levéve kicsit kevergeted, aztán bele a tojás, só(esetleg leveskocka) meg annyi víz, hogy ellepje. Amikor forr a víz, bele fél pohár(1dl) tejföl, forralni még pár percig, és kész. Rizzsel jó enni!