Páchoz:
- 1/8 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma kinyomva
- 1 lime leve 1 ek
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál mogyoróvaj (sima vagy ropogós)
- 2 kisebb csirkemell, hosszú csíkokra vágva
Mártás:
- 100g ropogós mogyoróvaj
- 75m kókusztej
- 75ml víz
- 1 evőkanál édes chili szósz (ízlés szerint)
- 1 teáskanál szójaszósz
- 10db Bambusznyárs, 30 percig vízben állva.
Tedd egy nagy tálba pác alapanyagokat, és simára keverd össze. Klopfold ki a csirkemellet kb. fél centi vastagságúra, vágd 5 csíkra, és rakd bele a pácba kb. 10 percre(vagy több). Közbe a szósz hozzávalókat serpenyőben megmelegítjük, és addig forraljuk(1-2 perc), míg össze nem áll kicsit. Utána belerakjuk a maradék limelevet.
Ráhúzzuk a csirkemelleket a nyársra, és grillezzük!
Ha sütőbe szeretnéd ugyanezt megcsinálni akkor alufóliára rárakod a nyársakat, és csak úgy a sütőrácson megsütöt. 5 perc után fordítod. Persze mindezt csak ha van grill funkció.
Kertipartihoz, BBQ-hoz indiai satay csirke
2010.07.24. 10:38 :: Soni
Szólj hozzá!
Címkék: méz fokhagyma szójaszósz gyömbér csirkemell kókusztej mogyoróvaj chilli lime bambusznyárs
A bejegyzés trackback címe:
https://gyuroskaja.blog.hu/api/trackback/id/tr372172495
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.