- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 dl mustár
- 1 dl majonéz
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1/2 teáskanál örölt gyömbér
- 1 teáskanál curry
- 1 evőkanál kapor
- 1 teljes kiőrlésű liszt
Képet sajnos nem találtam ehhez, de mindenki el tudja képzelni: csirke, szines trutyival leöntve :)
A hagymát apróra kockázzuk, az olajon megfonnyasztjuk, meghintjük az ételízesítővel. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkockázott csirkemellet. Sűrűn kavargatva pároljuk, hozzáadva a gyömbért és a curryt. Mikor pirulni kezd, ráöntjük a tejföllel elkevert mustárt, majonézt és felaprított kaprot. Egyet rottyantunk rajta, majd meghintjük egy kis liszttel, hogy a kellő sűrűséget elérje, még 1 percig főzzük és tálaljuk.