- 700g csirkemell
- 1 póréhagyma
- 1 hagyma
- 5-6 répa
- 3 fokhagyma
- 4 db brokkoli
- 4 db karfiol
- 1 doboz tejföl
- fél citrom
- só
- bors
- majoranna
- leveskocka
Azért raktam felkiáltójelet, mert ilyet nem gyakran láttok receptek közt!
Tegnap gondolkodtam el ezen, hogy nem-e lehetne párolt zöldséget levesként megcsinálni, hogy ne főjjön ki belőle a vitamin, stb. Úgyhogy kísérleteztem otthon, aminek meglepően finom kicsit becsinált leves íze lett.
Csirkemellet feldaraboljátok apró csíkokra, pici olajon apróra vágott hagymával sütitek. Utána pici víz bele, só, és bors, és pár percet hagyni kell hadd főjön meg a hús. Utána felöntitek jó sok vízzel(1-2l), bele egy adag majorannát meg a leveskockát, és mikor elkezd főni rarakom a párolókosarat az összes zöldséggel(kivéve a hagyma mert az már a vízbe van), vagy ha elektromos párolótok van akkor külön is lehet csinálni a zöldségeket. Itt megjegyezném hogy TÖKMINDEGY milyen zöldség megy bele, akár krumplit is lehet, vagy kizárólag brokkolit. Rátok van bízva! Miután megfőttek a zöldségek belerakom robotgépbe egy pici levessel, és összeturmixolom. Utána vissza a levesbe, elkavarom, bele a tejföl meg a citrom, rottyantok egyet rajta és kész is! Ha nem elég fűszeres lehet bele még rakni ezt-azt.
Én kb. 400g csirkemellet raktam bele, ami ennyi levesbe szó szerint eltűnt! Úgyhogy érdemes min. dupláját belerakni. A leves kb. 4 nagyobb (gyúrós) ember étkezésére elég, szénhidrát csak a zöldség benne, így diétára tökéletes, hipphopp elfogy, és nem utolsósorban kellemeseket lehet tőle fingadozni!