- 1,5 kg pulykamell filé
- 25 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- tej áztatáshoz
- 10 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- só
- reszelt szerecsendió.
Rostjaira merőlegesen vagdosd be a pulykamellet, klopfold ki. Áztasd legalább egy fél napig hideg helyen sós tejben, majd a tejet itasd le róla. Vajazz ki egy nagyobb tűzálló tálat, az alját béleld ki a hússzeletekkel. Az áttört tehéntúróból a tejföllel, 5 dekányi puha vajjal és a tojássárgájával készíts krémet, ízesítsd sóval, szerecsendióval. Egy részét kend a húsra, erre ismét egy sor hússzelet kerül, majd ismét krém, és ezt addig folytasd, míg a hozzávalókból tart. A tetejére krém kerül. Végül morzsold rá a maradék vajat, és borítsd be fóliával. Előmelegített forró sütőben kb. egy órát süsd közepes fokozaton, majd a fóliát vedd le, és így még kb. 15 percig süsd. Tálalni lehet rizzsel, túró és csirkemell miatt elég fehérjedús étel.