- 260g tonhalkonzerv
- 300g sovány túró
- 2 tojás (sárgája kihagyható)
- só, fehérbors, petrezselyemzöld és vegamix
- kb 2 ek teljes kiőrlésű liszt v. zabliszt
A tonhalat kinyomkodjuk, hogy semmi olaj ne maradjon benne. A túrót rátesszük és elkeverjük villával. A tojásokat egyenként beleütjük.
Fűszerezzük, és annyi liszttel elkeverjük, hogy állaga keményebb legyen, tehát lehessen pogácsákat formázni belőle mint a rendes fasírtból. 10 percig hűtőben pihentetjük.
Féltenyérnyi, maximum centiméter vastag fasírtocskákat és vajban vagy olívaolajban vagy csak szimplán teflonban 1-2 percig sütjük. Tulajdonképpen csak a tojásnak kell megsülnie és kész is.
Kenyérrel lehet enni, reggelire is jó kaja.