- 2l víz
- vaníliás fehérjepor
- 8 tojás
- édesítőszer amennyi kell pluszba
- vanillia: aroma v.rúd
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és közbe a vizet a fehérjeporral elkeverve felrakjuk forrni. ha eléggé felforrosodott beleszaggatjuk a keményre felvert tojáshabot és kisebb lángon főzzük, közbe óvatosan fordítsuk is majd meg. Még fő, elkészítjük a tojássárgájából a masszát : sárgájába belekavarjuk a vanilliaaromát +édesítőszert és habosra keverjük (robotgép) míg sűrű masszát kapunk(kb 4-5perc). Utánna a megfőt habot kiszedjük egy nagy tálba, megszorjuk egy kanál édesitőszerrel és a sárgájából készült masszát a forró tejbe belekavarjuk kb. 1-2percig közbe sűrűn kevergetjük. Ha kész kiöntjük tálaljuk.
Na most ez a recept elég nagy lehetőségeket hordoz magában, ugyanis bármilyen fehérjeporban megfőzhetjük a tojásfehérjehabot! Ami igen érdekes barna/piros, stb. színű madártejet eredményezhet :)
Vigyázat: a receptet módosítottam, viszont nem próbáltam még ki!