- 4 db csirkemell
- 60 dkg krumpli
- 25 dkg zöldpaprika
- 25 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- olaj
- só
- pirospaprika
Sajnos nem annyira diétabarát mint a társa, de íme: A burgonyát jó alaposan megmossuk, sós vízben, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A csirkehúst leszedjük a csontról (a csont húslevesalaphoz még jó lesz), vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, és forró olajban hirtelen átsütjük. A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát olajban megfonnyasztjuk, a tűzről levéve megszórjuk kevés pirospaprikával, és rátesszük a kimagozott, kisebb darabokra vágott zöldpaprikát. Visszatesszük a tűzre, együtt átpároljuk, majd meghámozott, feldarabolt paradicsomot adunk hozzá. Megsózzuk, óvatosan összekeverjük és addig főzzük, amíg a zöldpaprika megpuhul. A burgonyakarikákat egy kiolajozott tűzálló tál aljára rakjuk, ráhalmozzuk a lecsót, majd a sült húsdarabokat. Meglocsoljuk tejföllel, és forró sütőben az egészet átsütjük. Húst, illetve krumpli mennyiségét tetszőlegesen lehet változtatni!
Megcsináltam! Nem kicsit jóra sikeredett, mehet bele simán több csirke aki úgy szereti, pillanatok alatt elfogy!