- 20 dkg zabpehely
- 70 dkg csirkemell
- 1 fej kelkáposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- majoránna
- bors
- pirospaprika
- só
- olíva olaj
A zabpelyhet 5 dl forrásban lévő vízbe szórjuk. Kissé megsózzuk,a tűzről lehúzzuk, lefedve duzzadni hagyjuk. A kelkáposzta torzsáját kivesszük,leveleire bontjuk,enyhén sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, az olíva olajon kissé megfonnyasztjuk. A csirkemellet szinte darált hús állagúra aprítjuk és hozzáadjuk a hagymához. Folyamatosan kevergetve 10 percig pirítjuk. Kevés sóval,borssal,majoránnával,csemegepaprikával fűszerezzük. Kissé hűlni hagyjuk és a puha,s szintén kihűlt zabpehellyel és a tojásokkal összedolgozzuk. Egy közepes nagyságú,magas falú tepsit enyhén kiolajozunk (olíva olaj) , a kellevelek felét egyenletesen beleterítjük és a húsos-zabpehlyes masszát ráhalmozzuk,végül a maradék kellel beborítjuk. Előmelegített sütőben ,közepes hőfokon kb. 50 percig sütjük.
Szerk: én hagyományos "egy sor ez, egy sor az" módon csináltam, tejföllel közte, és sajttal a tetején. Elég nehéz étel a zabpehely miatt, nem kell belőle sok!