- 1 evőkanál mazsola
- 4 tisztított tőkehalfilé (vagy bármilyen fehér húsú sovány hal)
- 3 fej vöröshagyma
- 2 dl olívaolaj
- 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 babérlevél
- 1 szál kakukkfű
- 1 dl almaecet
A mazsolákat beáztatjuk langyos vízbe. A tőkehalakat megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk, és karikákra vágjuk.
Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, a halat lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük az olajban. Megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük. A visszamaradt olajra dobjuk a hagymát, hozzáteszünk fél pohár vizet, a babérlevelet, a kakukkfüvet, és addig főzzük, amíg a hagyma üveges lesz. A mazsolát lecsöpögtetjük, a hagymához adjuk, megöntözzük az ecettel, és hagyjuk, hogy a lé felére elfőjön. Ráöntjük a maradék olajat, és felforraljuk. A páclét a halakra öntjük, és 2 órán át állni hagyjuk, hogy átvegyék az ízeket. Sós vízben főtt krumpli illik hozzá. Akár diétás is lehet!
Pácolt hal
2010.07.19. 14:33 :: Soni
Szólj hozzá!
Címkék: olaj hagyma mazsola tőkehal kakukkfű liszt babérlevél almaecet
A bejegyzés trackback címe:
https://gyuroskaja.blog.hu/api/trackback/id/tr282161136
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.