Gyúrós Kaják

Gyúrós kaják összeszedve mindenféle forrásból

Küldj receptet vagy receptről képet!

A következő emailcímre: gyuroskaja@gmail.com

Címkék

áfonya (1) alma (7) almaecet (2) ananász (2) ásványvíz (2) aszaltszilva (1) bab (2) babérlevél (1) bambusznyárs (1) banán (4) barack (1) bazsalikom (3) bélszín (1) birsalma (1) bor (1) bors (55) borsó (1) brokkoli (2) burgonya (1) búzadara (1) cayenne (1) cékla (1) chilli (2) chillipaprika (1) citrom (18) csicseriborsó (1) csirke (3) csirkecomb (2) csirkemell (64) csirkemellszelet (1) cukkini (3) curry (4) desszert (4) diétás (8) dijoni (1) dió (2) ecet (2) édesítő (7) édesítőszer (12) édeskömény (1) egyéb (6) eper (1) erőspaprika (2) ételízesítő (7) fahéj (8) fehérbor (7) fehérbors (3) fehérjepor (14) fetasajt (1) főétel (16) fokhagyma (34) fokhagymakrém (1) fokhagymapor (1) füge (1) fűszer (5) fűszerkeverék (2) fűszerpaprika (2) gomba (5) gyömbér (8) gyros fűszer (1) gyűjtemény (1) gyümölcs (1) hagyma (40) hal (3) hgyma (1) joghurt (5) jogonéz (1) juhtúró (1) kakaó (2) kakukkfű (5) kapor (4) káposzta (3) kardamon (2) karfiol (4) kelbimbó (1) kelkáposzta (1) kenyér (2) kesudió (1) kígyóuborka (1) kókusz (2) kókuszreszelék (2) kókusztej (2) kömény (4) köménymag (1) koriander (4) krumpli (8) kukorica (1) kurkuma (3) kuszkusz (2) lenmagolaj (2) leves (1) leveskocka (8) lilahagyma (4) lime (2) liszt (16) majonéz (2) majoranna (7) majoránna (1) mandula (6) margarin (1) márványsajtkrém (1) mazsola (8) mexikói szósz (1) méz (8) mogyoró (4) mogyoróvaj (4) mozarella (1) mozzarella (1) mustár (15) mustármag (1) narancs (1) narancsdzsem (1) nektarin (1) nemgyúrós (1) olaj (53) oliva (1) olivabogyó (2) olivaolaj (1) oregánó (5) őszibarack (1) pác (1) padlizsán (1) paprika (11) paradicsom (16) paradicsomlé (1) paradicsompüré (3) paradicsomsűrítmény (2) parmezán (2) petrezselyem (16) pirosarany (1) pirospaprika (10) porcukor (1) póréhagyma (2) pudingpor (1) pulykamell (3) répa (7) rikotta (1) rizs (10) rukkola (1) sáfrány (2) sajt (15) saláta (4) sárgabarack (1) sárgabaracklekvár (1) savanyúkáposzta (1) (76) sör (1) spenót (2) sütőmargarin (1) sütőpor (3) szardella (1) szárított (1) szárnyasfűszer (3) szegfűbors (1) szegfűszeg (2) szerecsendió (3) szezámmag (3) szezámolaj (1) szódabikarbóna (2) szódavíz (1) szójakocka (1) szójamártás (1) szójaszósz (4) szósz (1) tabasco (1) tárkony (1) tej (15) tejföl (23) tejszín (7) tojás (40) tojásfehérje (1) tőkehal (1) tökmag (1) tonhal (5) tonhalkonzerv (1) torma (1) tortilla (1) túró (17) uborka (4) újhagyma (3) vaj (14) vaníliaaroma (5) vaníliarúd (1) vegeta (1) vöröshagyma (4) worchestershire (1) zabliszt (3) zabpehely (16) zöldpaprika (1) zöldség (3) zselatin (1) zsemlemorzsa (4) Címkefelhő

Linkblog

Konyhai varázseszközök, és rizs

2010.06.28. 15:53 :: Soni

Üdv mindenkinek! Nemrég rendeltem internetről valami finomat, ami segíti a főzőcskézést, és egészségesebben is lehet vele élni: A neve SAFEPAN. Ez egy olyan serpenyő, amely nem ragad(sőt, csúszik!!), nem lehet megkarcolni, könnyű elmosni és nehéz rajta bármit is odaégetni. Gyakorlatilag olyan mint a teflonbevonatos serpenyő, csak nem kell szenvedni a fakanalakkal, nehogy megkarcold. De a sok beszéd helyett álljon itt inkább egy videó ami bemutatja mit tud ez a kis csoda!

Amint látjátok elképesztő tulajdonságokkal bír, nekem legfőképp az tetszik, hogy semmi nem ragad oda hozzá. Gyakorlatilag mióta ezt használom azóta szó szerint: csirkét zsír nélkül sütöm, emellé tükörtojás, rántotta, vagy amit akartok ugyanúgy mehet olaj nélkül, irtó nehéz odaégetni benne bármit is! A mosogatás kb. annyiból tart, hogy leöblítem vízzel, aztán szalvétával kitörlöm, be a szekrénybe és csókolom! Igaz nem volt olcsó mulatság(10000Ft), de drágának se mondható szerintem. Én cookability websiteról rendeltem, nem tudom magyarországon lehet-e kapni, ha mást nem rendeltek netről.

 

A másik dolog ami nagyon hasznos tud lenni egy testépítő konyhájában a daráló! Azt hiszem ezt nem nagyon kell magyaráznom, egy szimpla pengés robotgép, amivel lehet húst is darálni sokat tud dobni a receptek változatosságán! Én pl. zabot is abba darálok, de ha fasírtot akarok enni, csak beledobálom a húst, meg a fűszereket, stb. és kész a fasírt! Ultradiétás krumplipürét is lehet vele csinálni, megfőzöd a krumplit, belerakod, és vaj állagú lesz mindenféle hozzáadott anyag nélkül! Emellé lehet benne shakeket csinálni(azért húst mossátok ki belőle), illetve némelyikkel tojásfehérjét felverni, illetve nagyüzembe szeletelni. Szóval érdemes megvenni, higyjétek el ez az a konyhai eszköz, ami nem fog a szekrénybe porosodni!

 

 

Harmadik dolog amit megemlítenék egy párolókosár. Nekem speciel bambuszból van, és kemény 900Ft-ért vettem. Életem legjobb beruházása! Nyilván szétfőtt zöldségeket enni nem sok értelme van, ezért sokkal jobb megoldás ha gőzöljük, így minden vitamin, stb. bennemarad a zöldségbe! Nekem mióta ez van az én zöldségeim távolról sem láttak vizet, egyszerűen ki a frigóból, be a párolóba, és teljes gőzzel előre! Én speciel nem javaslom a drága elektromos gőzölőket(volt ilyenem), egyrészt mivel sokkal drágább, másrészt nehezebb tisztítani, tárolni, és ugyanazt csinálja mint a kistestvére. Azért a jövőben majd számolhattok egy csirkeleves receptre, ami ennek a gőzölőnek a bevonásával készül! Mégvalami! Legegyszerűbb, ha az éppen fővő rizsre dobjátok rá a párolót, így nem kell duplán mosogatni!

 

És ezzel meg is érkeztünk az utolsó témához: rizs. Mindenki annyira túl akarja bonyolítani a rizsfőzést, de mióta egy indiai tanár megmutatta nekem hogy kell rizst főzni(ők aztán tudják), azóta simán megy! Rizs:víz arányai 1:2. Ennyi! Még konkrétabban: fél bögre rizs kb. egy nagy adag egy személy részére, míg egy bögre az kb. 2-3 emberre elég(egy étkezés). Bele a bögrébe a rizs, onnan az edénybe, dupla annyi víz, só, és ha finoman akarjátok akkor zöldség vagy csirkekocka. Max. lángon addig hagyjátok amíg a víz forr, utána tető rá, és levenni minimumra(azért főjön). Mivel nekem elveszett a teteje, így felére veszem le a lángot, és megvárom míg a víz elforr és kicsit elkezd sisteregni rizs(oda akar égni). Na itt leveszem a tűzről, picit hagyom állni, és kész! Nincs szarakodás szűrővel, meg rizsfőzővel, meg hasonlóval. Egyszerű!

 

Mára ennyit, ha késöbb még eszembe jut valami, leírom!

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuroskaja.blog.hu/api/trackback/id/tr52116277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása