Üdv mindenkinek! Nemrég rendeltem internetről valami finomat, ami segíti a főzőcskézést, és egészségesebben is lehet vele élni: A neve SAFEPAN. Ez egy olyan serpenyő, amely nem ragad(sőt, csúszik!!), nem lehet megkarcolni, könnyű elmosni és nehéz rajta bármit is odaégetni. Gyakorlatilag olyan mint a teflonbevonatos serpenyő, csak nem kell szenvedni a fakanalakkal, nehogy megkarcold. De a sok beszéd helyett álljon itt inkább egy videó ami bemutatja mit tud ez a kis csoda!
Amint látjátok elképesztő tulajdonságokkal bír, nekem legfőképp az tetszik, hogy semmi nem ragad oda hozzá. Gyakorlatilag mióta ezt használom azóta szó szerint: csirkét zsír nélkül sütöm, emellé tükörtojás, rántotta, vagy amit akartok ugyanúgy mehet olaj nélkül, irtó nehéz odaégetni benne bármit is! A mosogatás kb. annyiból tart, hogy leöblítem vízzel, aztán szalvétával kitörlöm, be a szekrénybe és csókolom! Igaz nem volt olcsó mulatság(10000Ft), de drágának se mondható szerintem. Én cookability websiteról rendeltem, nem tudom magyarországon lehet-e kapni, ha mást nem rendeltek netről.
A másik dolog ami nagyon hasznos tud lenni egy testépítő konyhájában a daráló! Azt hiszem ezt nem nagyon kell magyaráznom, egy szimpla pengés robotgép, amivel lehet húst is darálni sokat tud dobni a receptek változatosságán! Én pl. zabot is abba darálok, de ha fasírtot akarok enni, csak beledobálom a húst, meg a fűszereket, stb. és kész a fasírt! Ultradiétás krumplipürét is lehet vele csinálni, megfőzöd a krumplit, belerakod, és vaj állagú lesz mindenféle hozzáadott anyag nélkül! Emellé lehet benne shakeket csinálni(azért húst mossátok ki belőle), illetve némelyikkel tojásfehérjét felverni, illetve nagyüzembe szeletelni. Szóval érdemes megvenni, higyjétek el ez az a konyhai eszköz, ami nem fog a szekrénybe porosodni!
Harmadik dolog amit megemlítenék egy párolókosár. Nekem speciel bambuszból van, és kemény 900Ft-ért vettem. Életem legjobb beruházása! Nyilván szétfőtt zöldségeket enni nem sok értelme van, ezért sokkal jobb megoldás ha gőzöljük, így minden vitamin, stb. bennemarad a zöldségbe! Nekem mióta ez van az én zöldségeim távolról sem láttak vizet, egyszerűen ki a frigóból, be a párolóba, és teljes gőzzel előre! Én speciel nem javaslom a drága elektromos gőzölőket(volt ilyenem), egyrészt mivel sokkal drágább, másrészt nehezebb tisztítani, tárolni, és ugyanazt csinálja mint a kistestvére. Azért a jövőben majd számolhattok egy csirkeleves receptre, ami ennek a gőzölőnek a bevonásával készül! Mégvalami! Legegyszerűbb, ha az éppen fővő rizsre dobjátok rá a párolót, így nem kell duplán mosogatni!
És ezzel meg is érkeztünk az utolsó témához: rizs. Mindenki annyira túl akarja bonyolítani a rizsfőzést, de mióta egy indiai tanár megmutatta nekem hogy kell rizst főzni(ők aztán tudják), azóta simán megy! Rizs:víz arányai 1:2. Ennyi! Még konkrétabban: fél bögre rizs kb. egy nagy adag egy személy részére, míg egy bögre az kb. 2-3 emberre elég(egy étkezés). Bele a bögrébe a rizs, onnan az edénybe, dupla annyi víz, só, és ha finoman akarjátok akkor zöldség vagy csirkekocka. Max. lángon addig hagyjátok amíg a víz forr, utána tető rá, és levenni minimumra(azért főjön). Mivel nekem elveszett a teteje, így felére veszem le a lángot, és megvárom míg a víz elforr és kicsit elkezd sisteregni rizs(oda akar égni). Na itt leveszem a tűzről, picit hagyom állni, és kész! Nincs szarakodás szűrővel, meg rizsfőzővel, meg hasonlóval. Egyszerű!
Mára ennyit, ha késöbb még eszembe jut valami, leírom!