- 4 csirkemell horizontálisan 2 fele vágva(tehát 8)
- só
- szójamártás
- 1kg karfiol
- 2+4 dkg vaj
- 2 ek teljes kiőrlésű liszt
- 2dl tejföl
- 5dkg reszelt sajt
Lebőrözünk,
kicsontozunk négy kis csirkemellet, és az így kapott nyolc húsdarabot
kiverjük, besózzuk vagy szójamártással (Conchita ételízesítővel)
bedörzsöljük, egy óráig állni hagyjuk. Ezalatt sós vízben megfőzünk egy
kiló rózsáira szedett karfiolt, majd leszűrjük, de a levélből két
decinyit félreteszünk. Két deka vajból két evőkanál liszttel meg a
félretett karfiol főzővízzel sűrű besamellt főzünk, majd a tűzről
levéve, simára keverjük két deci tejföllel. A besózott vagy bepácolt
hússzeleteket teflonserpenyőben négy deka vajon megsütjük, majd tűzálló
tálra egymás mellé fektetjük. Mindegyikre egy kupac főtt karfiol rózsát
halmozunk, és leöntjük a mártással, meglocsoljuk a pecsenye
visszamaradt levével. Az egészet meghintjük még öt deka reszelt
sajttal, és a sütőben szépen megpirítjuk. Jó előre elkészíthető, csak
sütni kell tálalás előtt.
Brokkolival is lehet csinálni!(és szerintem finomabb is)