- 50 dkg csirkemell
- 5 közepes padlizsán
- 2 bögre rizs
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes paradicsom
- 1 paprika
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- ételízesítő
- olivaolaj
A megmosott padlizsánokat fél centis szeletekre vágjuk és lesózzuk, negyed óráig pihentetjük, míg levet ereszt. A csirkemelleket feldaraboljuk, és kevés olajon egy kicsit megpároljuk. A maradék olajon a lecsepegtetett padlizsánok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Ezután kezdjük el a hozzávalók rétegzését egy tűzálló tálba a következőképpen:
Egy sor padlizsán, erre jön az egyik hagyma felkarikázva, amit meg kell sózni. Ezután következik a csirkemell, amit ízlés szerint fűszerezzük. A rizst, miután alaposan megmostuk ráöntjük a mellekre. Rászeleteljük a paradicsomokat, a paprikát, a fokhagymát és a másik fej vöröshagymát, ezt is megsózzuk. Erre jön ismét egy sor padlizsán. Az egészet felöntjük 3 deci ételízesítős vízzel.
Előmelegített sütőben lefedve kb. 40 percig sütjük. Miután a rizs felszívta az összes vizet, levehetjük a fedőt, és ekkor öntjük rá az egy pohár tejfölt, illetve ízlés szerint sajtot is reszelhetünk rá! Ezután kicsit lepirítjuk, és már kész is.