- 4 csirkemell
- só, őrölt bors
- 1 csokor újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet sáfrány
- 2 csipet só
- 3 ek. olívaolaj
- 2 tk. őrölt kömény
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 3 ek. méz
- 1 rúd fahéj
- 1 marék mandulabél
- 6 szem aszalt füge
A csirkemelleket nyolc egyforma részre felvágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összepréseljük, a sáfrányt pedig kevés sóval egy mozsárban összetörjük. A hagymát olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a sáfrányt, a köményt és a gyömbért. Ebbe sütjük meg a húst, közben a mézzel meglocsoljuk, hozzáadjuk a fahéjat, a fügét és a mandulát. Felöntjük vízzel, majd lefedve kb. 20 percig főzzük.
Megint csak azt tudom mondani, ha nincs sáfrány otthon akkor semmi gáz, ha füge sincs, akkor jó szilva, barack vagy akármi.