- 4 kicsontozott csirkemell bőr nélkül, kb. 125 g/db
- 2 evőkanál extra zöld olívaolaj
- 1 evőkanál összevágott friss korianderzöld
- 0.5 kávéskanál őrölt koriander
- 0.5 kávéskanál őrölt kömény
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 db citrom leve
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 kávéskanál összevágott friss petrezselyem
- 1 csipet cayenne-i bors
- só
- fekete bors
- 175 g kuszkusz (durumbúzából őrölt, liszte dara)
- 25 g fogyasztásra kész aszalt őszibarack, apróra vágva
- 25 g mazsola
- 175 g paradicsom összevágva
- 1 evőkanál összevágott friss koriander
- 1 evőkanál olívaolaj
A páclé elkészítéséhez az összes hozzávalót tegyük egy lapos tálba, és keverjük simára. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Ejtsünk mindegyik csirkemellen néhány vágást. Tegyük a csirkét a páclébe, és forgassuk meg, amíg a páclé mindenütt jól éri, a vágásokat is dörzsöljük be. Fedjük le, és hűtsük 2 óra hosszat.
Forraljunk egy kannában vizet.Tegyük a kuszkuszt egy lábasba, és öntsünk hozzá 300 ml forrásban lévő vizet. Fedjük le, és hagyjuk állni 5 percig, amíg megduzzad.
Keverjük bele az őszibarackot, a mazsolát, a paradicsomot, a koriandert és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk tetszés szerint, fedjük be, majd tegyük félre.
Melegítsük fel a grillsütőt közepes hőfokra. Grillezzük a csirkemelleket mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg késsel megszúrva a hús tiszta levet nem ereszt. Szeleteljük fel, és tálaljuk a gyümölcsös kuszkusz tetejére halmozva, néhány korianderhajtással díszítve.