- 60 dkg tonhal
- 15 dkg gomba
- 1 kg burgonya
- só
- bors
- 1 dl olaj
- 1/2 citrom leve
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- szerecsendió
A tonhalat megöntözzük citrommal, felolvasztjuk, majd kétujjnyi széles darabokra vágjuk. Kevés olajon piros-ropogósra megsütjük.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk. Tűzálló (mély) tálat kivajazunk, elterítjük benne a burgonya felét. Erre rárakjuk a halszeleteket.
A gombát kevés zsiradékon, sóval, borssal pároljuk meg, majd miután zsírjára sült, ráterítjük a halra. Erre a maradék burgonyát rakjuk. A tejfölt elkeverjük egy tojás sárgájával, kevés szerecsendióval és a tálra öntjük.
Sütőben ropogósra sütjük.