Gyúrós Kaják

Gyúrós kaják összeszedve mindenféle forrásból

Küldj receptet vagy receptről képet!

A következő emailcímre: gyuroskaja@gmail.com

Címkék

áfonya (1) alma (7) almaecet (2) ananász (2) ásványvíz (2) aszaltszilva (1) bab (2) babérlevél (1) bambusznyárs (1) banán (4) barack (1) bazsalikom (3) bélszín (1) birsalma (1) bor (1) bors (55) borsó (1) brokkoli (2) burgonya (1) búzadara (1) cayenne (1) cékla (1) chilli (2) chillipaprika (1) citrom (18) csicseriborsó (1) csirke (3) csirkecomb (2) csirkemell (64) csirkemellszelet (1) cukkini (3) curry (4) desszert (4) diétás (8) dijoni (1) dió (2) ecet (2) édesítő (7) édesítőszer (12) édeskömény (1) egyéb (6) eper (1) erőspaprika (2) ételízesítő (7) fahéj (8) fehérbor (7) fehérbors (3) fehérjepor (14) fetasajt (1) főétel (16) fokhagyma (34) fokhagymakrém (1) fokhagymapor (1) füge (1) fűszer (5) fűszerkeverék (2) fűszerpaprika (2) gomba (5) gyömbér (8) gyros fűszer (1) gyűjtemény (1) gyümölcs (1) hagyma (40) hal (3) hgyma (1) joghurt (5) jogonéz (1) juhtúró (1) kakaó (2) kakukkfű (5) kapor (4) káposzta (3) kardamon (2) karfiol (4) kelbimbó (1) kelkáposzta (1) kenyér (2) kesudió (1) kígyóuborka (1) kókusz (2) kókuszreszelék (2) kókusztej (2) kömény (4) köménymag (1) koriander (4) krumpli (8) kukorica (1) kurkuma (3) kuszkusz (2) lenmagolaj (2) leves (1) leveskocka (8) lilahagyma (4) lime (2) liszt (16) majonéz (2) majoranna (7) majoránna (1) mandula (6) margarin (1) márványsajtkrém (1) mazsola (8) mexikói szósz (1) méz (8) mogyoró (4) mogyoróvaj (4) mozarella (1) mozzarella (1) mustár (15) mustármag (1) narancs (1) narancsdzsem (1) nektarin (1) nemgyúrós (1) olaj (53) oliva (1) olivabogyó (2) olivaolaj (1) oregánó (5) őszibarack (1) pác (1) padlizsán (1) paprika (11) paradicsom (16) paradicsomlé (1) paradicsompüré (3) paradicsomsűrítmény (2) parmezán (2) petrezselyem (16) pirosarany (1) pirospaprika (10) porcukor (1) póréhagyma (2) pudingpor (1) pulykamell (3) répa (7) rikotta (1) rizs (10) rukkola (1) sáfrány (2) sajt (15) saláta (4) sárgabarack (1) sárgabaracklekvár (1) savanyúkáposzta (1) (76) sör (1) spenót (2) sütőmargarin (1) sütőpor (3) szardella (1) szárított (1) szárnyasfűszer (3) szegfűbors (1) szegfűszeg (2) szerecsendió (3) szezámmag (3) szezámolaj (1) szódabikarbóna (2) szódavíz (1) szójakocka (1) szójamártás (1) szójaszósz (4) szósz (1) tabasco (1) tárkony (1) tej (15) tejföl (23) tejszín (7) tojás (40) tojásfehérje (1) tőkehal (1) tökmag (1) tonhal (5) tonhalkonzerv (1) torma (1) tortilla (1) túró (17) uborka (4) újhagyma (3) vaj (14) vaníliaaroma (5) vaníliarúd (1) vegeta (1) vöröshagyma (4) worchestershire (1) zabliszt (3) zabpehely (16) zöldpaprika (1) zöldség (3) zselatin (1) zsemlemorzsa (4) Címkefelhő

Linkblog

Töltött paprika gyúrós módra

2010.04.22. 11:26 :: Soni

- 8 tvpaprika
- 10 dkg paradicsomsűrítmény
- 40 dkg darált csirkemell(v. pulyka)
- 8 dkg félig főtt rizs
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 3 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- bors
- só
- akármilyen fűszer
- édesítőszer

Na a liszt miatt lehet páran megköveztek, sajnos még nem vettem gépet amivel kipróbálhatnám ilyen zabpehellyel, de gyanítom amiatt meg "magdarabos" lenne a paradicsomlé. Alternatív megoldás híján talán teljes kiőrlésű liszttel lehetne még próbálkozni.
Így aki nagyon vigyáz az étrendjére, vagy diétázóknak nem ajánlom, egyébként nagyon finom, és egy újabb módja a csirkerizsnek!

A paprikákat csumázd ki, kapard ki az erét és a magjait is. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon (lassú tűzön, fedő alatt) fonnyaszd meg és hagyd kihűlni. A darált húsba keverd bele a fonnyasztott hagymát, a félig főtt rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, és sózd, borsozd. A jól eldolgozott masszát töltsd a paprikákba. (Ha nagyon szorosan tömöd, főzés közben a megdagadó rizs felrepeszti a paprikát.) Ha csirkemellből csinálod abba kell egy kis zsírt is rakni hogy ne legyen olyan száraz, illetve brutálisan túl kell fűszerezni, mert kimegy az íze főzés közben(jobban mint a hozzávalókban). Felteszem annyi sós vízbe a paprikákat, hogy ellepje, kicsit több legyen azért, és kb 30 perc múlva megkostólhatod, hogy megfőtt-e.

Utána olajon világos rántást készítesz vagyis raksz bele lisztet, de olyan sokat, hogy sűrű legyen. Ebbe rakom a sűrített paradicsomot és az édesítőt hogy édes legyen. Összekeverem alaposan és a paprika levével szép lassan felengedem úgy hogy közben keverem hogy ne legyen csomós. A végén beleteszem a paprikát és rottyantok rajta eggyet.
 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke olaj tojás hagyma paprika fokhagyma rizs bors fűszer liszt édesítőszer fűszerpaprika paradicsomsűrítmény

A bejegyzés trackback címe:

https://gyuroskaja.blog.hu/api/trackback/id/tr131942150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása