- 8 tvpaprika
- 10 dkg paradicsomsűrítmény
- 40 dkg darált csirkemell(v. pulyka)
- 8 dkg félig főtt rizs
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 3 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- bors
- só
- akármilyen fűszer
- édesítőszer
Na a liszt miatt lehet páran megköveztek, sajnos még nem vettem gépet amivel kipróbálhatnám ilyen zabpehellyel, de gyanítom amiatt meg "magdarabos" lenne a paradicsomlé. Alternatív megoldás híján talán teljes kiőrlésű liszttel lehetne még próbálkozni.
Így aki nagyon vigyáz az étrendjére, vagy diétázóknak nem ajánlom, egyébként nagyon finom, és egy újabb módja a csirkerizsnek!
A paprikákat csumázd ki, kapard ki az erét és a magjait is. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon (lassú tűzön, fedő alatt) fonnyaszd meg és hagyd kihűlni. A darált húsba keverd bele a fonnyasztott hagymát, a félig főtt rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, és sózd, borsozd. A jól eldolgozott masszát töltsd a paprikákba. (Ha nagyon szorosan tömöd, főzés közben a megdagadó rizs felrepeszti a paprikát.) Ha csirkemellből csinálod abba kell egy kis zsírt is rakni hogy ne legyen olyan száraz, illetve brutálisan túl kell fűszerezni, mert kimegy az íze főzés közben(jobban mint a hozzávalókban). Felteszem annyi sós vízbe a paprikákat, hogy ellepje, kicsit több legyen azért, és kb 30 perc múlva megkostólhatod, hogy megfőtt-e.
Utána olajon világos rántást készítesz vagyis raksz bele lisztet, de olyan sokat, hogy sűrű legyen. Ebbe rakom a sűrített paradicsomot és az édesítőt hogy édes legyen. Összekeverem alaposan és a paprika levével szép lassan felengedem úgy hogy közben keverem hogy ne legyen csomós. A végén beleteszem a paprikát és rottyantok rajta eggyet.