- 500 g túró
- 130 g búzadara
- 2 tojás
- 1 ek folyékony édesítő (vagy 3 ek cukor)
- 2 csipet só
- fél citrom
- 60 g zabpehely
- 1 adag vaníliás fehérjepor
A túrót beleteszem egy nagy tálba, ráreszelem a citrom héját, ráfacsarom a levét, összegyúrom a búzadarával, tojással, édesítővel és a sóval. Hűtőbe teszem 1 órára. Aki akar fehérjeport egy adagot keverhet még bele.
Aranyszínűre pirítom a zabpelyhet egy teflonos serpenyőben pár perc alatt(olaj nélkül)
Amikor összeállt a tészta, vizes kézzel gombócokat formálok belőle.
Egy edényben felteszek vizet melegedni, beleszórok sót. Forrás után beleteszem a gombócokat, és közepes lángon főzöm addig, amíg fel nem jönnek szép sorban a víz tetejére.
Amikor elkészül, lecsöpögtetem, még melegen a zabpehelybe forgatom. Ezen felül lehet darált dióba, durván apróra vágott mogyoróba is forgatni. Kevés tejjel fél adag fehérjeport összerázok, és tejföl helyett öntetként ráborítom! A kevés tej miatt olyan lesz az állaga mint a tejfölnek.