- 8 szelet vékony csirkemell
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 200 g friss sampinyongomba(vagy bármilyen más karakteres ízű)
- 100 g csirke/pulykamellszelet(kenyérre tehetős vákumcsomagolásos)
- 8 szelet trappista sajt
- 1 pohár tejföl
- őrölt fekete bors
- só
Csirkemellek mindkét oldalát sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Forró olajban megsütjük, majd kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékban pedig megpirítjuk a hagymát és a felszeletelt gombát!
A szeleteket kizsírozott jénaiba helyezzük, a hagymás gombából mindegyikre kanalazunk egy keveset, majd befedjük a halmokat egy-egy szelet csirkeszeletkével és sajttal!
Végül az ételt meglocsoljuk tejföllel. A pohárból kiborított tejfölt simára keverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd ráborítjuk a rakott húsra. Előmelegített sütőben, 200 fokon 10 perc alatt összesütjük az ételt, majd forrón, pirított burgonyával és nyers zöldségkörettel kínáljuk.